Over ons

Statamat, oplossingen in brandbeveiliging

Statamat NV werd in 1982 opgericht en sindsdien heeft het gamma producten en diensten zich uitgebreid naar alle technieken die bijdragen tot de brandveiligheid in gebouwen.

Statamat NV levert aan diverse doelgroepen: groothandel, installateur, industrie, KMO, zelfstandigen, vrije beroepen, particulier, overheid, brandweer, gebouwenbeheer, scholen, rust- verzorgings- en ziekenhuizen, immobiliën… Kortom al wie nood heeft aan brandveiligheid.

Wij staan eveneens in voor een gecertificeerde plaatsing alsook onderhoud van onze producten. We werken enkel met bevoegde technici die na een grondige opleiding erkend worden door Apragaz! Net zoals al onze toestellen gecontroleerd en gecertificeerd zijn volgens Belgische en Europese normen waardoor ze het Benor label mogen dragen!

Met andere woorden, Veiligheid met kennis van zaken!

Onze missie

In onze ogen gaat brandveiligheid over het beveiligen van mensenlevens, en is het onze voornaamste opdracht een efficiënt en betaalbaar veiligheidssyteem te realiseren dat optimale garanties biedt zowel voor mensen als voor gebouw en inboedel.

Hierbij willen wij de best mogelijke partner uit de sector zijn. Daarom besteden wij veel aandacht aan certificering van onze diensten (ISO9001, VCA, NBN S21-050, NBN EN671-3, Bosec…). Kwaliteit en installatiegemak van producten, beheersoftware voor klant, installateur en gebouwenbeheerder.

Wij zorgen niet alléén voor de kwaliteit en de functionaliteit van onze materialen, maar ook voor gebruiks- en installatiegemak. Wij houden rekening met milieu-effecten in de keuze van de blusmiddelen en hebben aandacht voor esthetiek en plaatsinname van de materialen.

Ook bij het plannen en bestuderen van de brandveiligheid in een project wil STATAMAT zijn steentje bijdragen om te komen tot een optimale oplossingen. U kan bij ons terecht voor informatie, advies, ondersteuning, studie en engineering.

De technische dienst van STATAMAT staat borg voor deskundige onderhouds- en herstelwerkzaamheden.

Wij staan hierbij steeds open voor Uw vragen en suggesties.

Social engagement

Wij willen met ons bedrijf ook een bijdrage leveren in andere facetten van de samenleving. Zo kopen wij producten van Oxfam Wereldwinkel voor intern gebruik, en kiezen wij uit het mooie aanbod Oxfam Fair Trade wijnen voor onze relatiegeschenken.

Bovendien steunen wij ook het verenigingsleven: steeds meer komen deze immers in aanraking met eisen i.v.m. brandveiligheid bij het organiseren van evenementen en het inrichten van lokalen. Wij trachten door een scherpe prijsstelling en gerichte adviezen de verenigingskas zoveel mogelijk te sparen! Wij stellen de nodige extra blusmiddelen gratis ter beschikking bij het organiseren van o.a. buurtfeesten, mits ophangen van een spandoek of opname van een vermelding in de brochure.

Contacteer ons

Finlandstraat 5A, Haven 8000C, 9940 Evergem
Tel. 09 255 53 33 – Fax 09 255 53 39
info@statamat.be

    Finlandstraat 5A, Haven 8000C, 9940 Evergem
    Tel. 09 255 53 33 - Fax 09 255 53 39
    info@statamat.be